Čestitka predsednika Lipiča ob dnevu državnosti.

Ljubljana

V vročih junijskih dneh leta 1991, pred 33 leti smo z nestrpnostjo in tudi upanjem v mirno rešitev jugoslovanske krize pričakovali razglasitev naše samostojnosti. Zgodila se je 25. junija 1991 in v popoldanskih in večernih urah tistega dne smo s ponosom in radostjo v srcu opazovali, kako plapola zastava naše samostojne Slovenije kot njen najpomembnejših simbol.

Takoj naslednji dan, 26. junija, pa je JLA s svojimi enotami začela s poskusom zavzetja mednarodnih mejnih prehodov, vendar zahvaljujoč pripadnikom TO, milice in slovenskemu narodu jim to ni uspelo. Začela se je vojna za Slovenijo!

Prav je, da se vojni veterani in vsi branitelji Slovenije spominjamo tistega časa in tistih zgodovinskih dogodkov, v katerih smo imeli priložnost in čast sodelovati. Časa, ko smo z orožjem v roki ter ponosom in zanosom v srcu branili domovino pred eno najmočnejših armad takratne Evrope.

Z globokim spoštovanjem pa se spominjajmo vseh tistih, kateri so za našo samostojnost izgubili največ, kar so imeli - svoja življenja!

Ob državnem prazniku, Dnevu državnosti prejmite čestitke in zahvalo za izborjeno samostojnost Republike Slovenije, naše države in naše skupne domovine!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

 

Ladislav Lipič

Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo