IX. spominski pohod Toniju Mrlaku

Ljubljana

OZVVS Ljubljana in PVD Sever-Ljubljana je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana kot vsako leto, tokrat že devetič, pri spominskem obeležju nesrečno sestreljenega helikopterja pilota Tonija Mrlaka, v Rožni dolini v Ljubljani, pripravil spominsko spominsko slovesnost.

Letošnja slovesnost je bila malo drugačna, saj pohoda nismo organizirali, zaradi vsem znane COVID-19 epidemije. Kljub temu, pa sta prisotne pozdravila predsednik OZVVS Ljubljana Dušan Presetnik in podpredsednik PVD Sever-Ljubljana g. Ivan Škulj. Slovesnosti so udeležili tudi člani prijateljskih veteranskih združenj, prijatelji, vključno s predsednikom PO Ljubljana-okolica g. Janez(om) Gregorič(em), seveda pa je na slovesnosti prisostvovala tudi celotna družina Mrlak.

Na spominski slovesnosti so položile vence in prižgale sveče vse tri veteranske organizacije. V čustvenem kulturnem sporedu je nagovore z glasbo povezoval tudi trobilni kvartet policijskega orkestra slovenske policije. Program je pripravil in vodil veteran vojne za Sovenijo Peter Teicmeister.