Po poti spominov na leto 1991 na Vrhniki – memorial Toneta Jesenka

Vrhnika - Borovnica

»Po poti spominov na leto 1991 na Vrhniki – memorial Toneta Jesenka«
V soboto 6. julija 2019

Z veseljem vas pričakujemo ob 8.00 pri Lipi samostojnosti v športnem parku v centru Vrhnike. Po vpisu v pohodno knjigo in kavi bo ob 8.30 sledila dobrodošlica in memorial. Na pot se bomo podali ob 9.00.

Letos nadaljujemo s pohodom, katerega traso bomo vsako leto spreminjali in tako obšli skozi čas vse lokacije pomembnih in manj pomembnih dogodkov iz obdobja osamosvajanja. Pohod posvečamo pokojnemu veteranu vojne za Slovenijo Tonetu Jesenku, ki je bil v vodstvu OZVVS Vrhnika – Borovnica od ustanovitve dalje. Njegove zasluge za osamosvojitev Slovenije so vredne svečanega spomina, saj je kot vodja Oddelka za obrambo Občine Vrhnika odigral najbolj izpostavljeno vlogo v izredno zahtevnem času in na izredno nevarnem območju.

Pot  nas bo tokrat vodila preko Raskovca ob vojašnici SV, kjer je med vojno bazirala PZO JLA, do Cesarskega vrha, kjer je bil 2.7.1991 v barikadi ustavljen tankovski bataljon 1. okbr JLA. Na dveh spominsko informativnih postajah bomo poskrbeli tudi za počitek in okrepčilo. Pohod bomo zaključili pod slovenskim kozolcem ob tankovski cesti na Betajnovi (Vrhnika), kjer  se bomo družili v domoljubnem vzdušju ob veteranski kranjski klobasi.

Med potjo bomo poskrbeli za vodenje, osvežitev in prvo pomoč. Pot je zložna, dolga 10 km. Opremite se primerno vremenu. Vsak udeleženec krene na pot na lastno odgovornost.

Organizirane skupine prosimo, da nam prihod najavijo do 5. julija 2019 na GSM 031 767 855 ali na info@vrhnika-borovnica.zvvs.si

Vljudno vabljeni !                                                                

Predsedstvo OZVVS Vrhnika – Borovnica