Strokovna ekskurzija v Belo Krajino

Ljubljana
V soboto 1.10. smo v okviru OZVVS Ozvvs Ljubljana organizirali strokovno ekskurzijo na dolenjsko in Belo krajino. Pot nas je vodila mimo spominskega obeležja na Medvedjeku. Za kratek postanek in okrepčilo smo obiskali družino Bahor.
Naslednja postaja je bil kraj Poganci, kjer je odjeknil 1. strel v vojni za Slovenijo 1991.
Iz Pogancev smo se zapeljali na mejni prehod Metlika, kjer so nas pričakali mejni policisti, nam opisali dogodke ter nas popeljali do spomiske plošče iz 26. na 27. junij, za kar se jim iskreno zahavaljujemo.
Iz Metlike smo se zapeljai v Črnomelj do spominskega obeležja, kjer nas je pričakal kolega Malešič predstavik OZVVS Bela Krajina, kateri je podrobneje opisal dogodke od 1990 ko se je formirala MSNZ pa vse do odhoda zadnjega vojaka iz Slovenije oktobra 1991.
Iz Črnomlja smo se zapeljali še na Otok, kjer so si ogledali letalo iz 2. svetovne vojne DC 3 Dakota in nato na veteransko druženje na turistično kmetijo Bahor v Dragatuš.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovane veteranke in veterani,

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo v Belo Krajino z avtobusom.

Pot nas bo vodila v Metliko, kjer si bomo ogledali Muzej osamosvojitve 1991 v gradu. Na Otoku pri letalu bo kratka predstavitev s strani predsednika OZVVS Bela krajina.

V Črnomlju pri spomeniku treh občin (Črnomelj, Metlika, Semič) slovenski osamosvojitvi pri železniški postaji  Črnomelj nas bo sprejel Slavko Malešič podpredsednik ZVVS.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Ker je število mest na avtobusu omejeno imajo prednost veterani s plačano članarino in statusom.

Prijave pošljite na SMS  051 622 544, Ime in Priimek - prijava Bela krajina

Participacija za veterane s statusom in plačano članarino je 5 €, ostali 10 €.

Datum:  01.10.2022

Odhod: postaja za Avtobuse v Tivoliju

Ura: 8:00

Veteranski pozdrav

Miloš Levičnik

Podpredsednik OZVVS Ljubljana