VIII. pohod v spomin Toniju Mrlaku

Ljubljana

V soboto 15.06.2019 smo veterani OZVVS Ljubljana, PVS Sever Ljubljana in MOL izvedli VIII. pohod v spomin Toniju Mrlaku.

Del pohodnikov se je odpravilo na pot v jutranjih urah iz Vrhnike, drugi del pa od OŠ Vič. Pohodniki so se srečali pri spominskem obeležju ob 11:00 v Rožni dolini, kjer je bil prvi del svečanosti. 

Poleg pohodnikov, veteranov in domoljubov so nas obiskali še predsednik PVD Sever dr. Tomo Čas, Janez Gregorič predstavnik ZVVS, poslanka državnega zbora Mateja Udovč, župan občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko, častni konzul Hašemitske republike Jordanije v Sloveniji Samir Amarin, Dušan Hočevar predsednik OZVVS Velike Lašče, častna straža slovenske vojske in kvartet slovenske policije. Pohodnike so nagovorili Dušan Presetnik predsednik OZVVS Ljubjana, Emerik Peterka predsednik PVD Sever Ljubljana, Slavko Skokič predstavnik Veteranov mesta Ljubljana in Janez Gregorič predstavnik ZVVS. Sledilo je polagnanje vencev in prižiganje svečk svojcev. Slovesnost se je nadaljevala v OŠ Vič pod vodsvom veterana  Petra Teichmeistra in kvartetom slovenske policije, ki je bil v sestavi Matevž Sila - pozavna, vodja kvarteta, Matic Bovhan - trobenta, Gašper Namestnik - trobenta in Simon Tomažič - pozavna. 

Zahvala gre tudi ravnetelju OŠ Vič Vlah Sašu za odstop prostorov, kjer je potekal drugi del kulturne prireditve.

Vsem udeležencem se iskreno zahvaljujemo in se vidimo naslednje letov še večji zasedbi.

Skupaj v vojni - skupaj v miru.

Miloš Levičnik
sekretar OZVVS Ljubljana