Polaganje venca Toniju Mrlaku s strani Društva pilotov vseh generacij 2019

Ljubljana

V četrtek 27.06.2019 ob 19:15 uri smo se zbrali na pobudo Društva pilotov vseh generacij in prijteljev Tonija Mrlaka pri spominskem obeležju v Rožni dolini kjer je bil sestreljen helikopter.

Točno ob tej uri so položili venec v spomin predsednik društva pilotov vseh generacij, Dušan Presetnim predsednik OZVVS Ljubljana in Tomaž Mrlak Tonijev sin.

Predsednik društva je izpostavil kako so cenili Tonija vrednote za katere je živel.Izpostavil je dejstvo da ljudje ki so se odločili za sestrelitev bi morali vedeti, kdo je v gazeli, saj so povsem ignorirali obveščevalne podatke. Tonija bodo piloti ohranili v najlepšem spominu. Z minuto molka smo se počastili njegov spomin.

Sledil je še nagovor Dušana Presetnika predsednika OZVVS Ljubljana, ki je izpostavil, da so po neumnosti sestrelii Tonija. V ta spomin organiziramo spominski pohod skupaj s PVD Sever Ljubljana in Mestno občino Ljubljana, kateri je bil letos VIII. leto zapored in ga bomo tudi v prihodnje.. Naša dolžnost je, da ohranjamo spomin na dogodke, ki se ne bi smeli zgoditi in da dajemo zgled in opomin drugim, da naša zgodovina ni bila tako nedolžna, ter da sama osamosvojitev ni šla tako z lahkoto.

Miloš Levičnik
Sekretar OZVVS Ljubljana

Posnetek dogodka >>>